Ceza Hukuku

 Ceza Hukuku

Ceza Hukuku

Ceza hukuku, Türk hukuk sistemindeki en hassas hukuk dalları arasında yer almaktadır. Buna ek olarak ceza hukuku alanında çalışan hukukçuların da her daim kendilerini gelişime açık tutması ve vicdanlarını iyi dinlemesi icap edecektir. Ne de olsa birey hürriyetlerini sınırlayan pek çok neden söz konusudur. Bu nedenle bir ceza hukukçusunun yapacağı hata hiçbir zaman kabul edilebilir olmayacaktır. Ceza hukukunda donanım ve deneyim bundan dolayı çok önemlidir. Sizlere hukuk bürosu olarak ceza hukuku alanında en deneyimli ve en başarılı avukatlar ile çalışma ve temsil edilme imkanı sunuyoruz.

Ceza Hukuku Davaları

Ceza hukuku davaları bölümü Suçlar ve cezalarla ilgilenen, hukuk sistemimizin önemli bir bileşenidir. Ceza kanununun uygulanmasına yönelik yönergeler, suçların nasıl sınıflandırıldığından, karşılaştıkları cezalara ve belirli eylemlerin neden cezalandırıldığına kadar her şeyi düzenler.

Özel ceza hukuku standartları bir suçu tanımlarken, kapsamı ve sınırlamaları, onu diğer suçlardan ayıran nitelikleri ve olası cezaları ile birlikte tek tek belirtilir. "Ceza Usul Hukuku" olarak bilinen ceza hukuku alanı, ön soruşturmaların ve ceza prosedürlerinin yürütülmesini denetler. Bu dava kategorisine Ceza hukuku davaları denir çünkü aşağıda sıralanan mahkeme ve dairelerde görülür.

Ceza Hukuku Davaları:

  • Hem hukuki hem de cezai şikayette bulunma prosedürleri.
  • Şikayetçi ve savcı olarak cezai takibatlara katılım.
  • Bir ceza savunma avukatı olarak hem şüpheliyi hem de sanığı temsil etme.
  • Hukuki savunma ve temsil yardımı.
  • Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Yapılan Talepler.
  • Askeri mahkemelerde yasal temsil ve disiplin cezaları.
  • Anayasa Mahkemesi'ne başvuru.

Ceza Davalarında Süreç Nasıl İşler?

Ceza hukuku davaları, sonuçlandırılmaları nedeniyle dikkatle izlenmelidir. Resmen soruşturmaya göre, adli makamlar suçun ortaya çıkarılması şartına bakılmaksızın soruşturma yürütürler. Bu, bir şikayetçinin, şüphelinin veya sanığın yargılamaya katılmasını engellemez.

Haksız tahrik, meşru müdafaa, suçun manevi unsuru (kast, ihmal), maddi unsur, kastın yoğunluğu, takdire bağlı indirimin sebebi, yeterli pişmanlık, cezanın alt ve üst unsurları gibi unsurlardır. 


Ceza Hukukuyla İlgili Her Türlü Detaya Hakimiz
Ceza hukukunda var olan tek ceza hapis cezası değildir. Buna ek olarak adli para cezası, eşya müsaderesi ya da birtakım güvenlik tedbirleri de söz konusu olabilir. Kaldı ki hapis cezalarında dahi pek çok önemli husus mevcuttur. Bunlar şartlı tahliye, iyi hal indirimi ve haksız tahrik ile etkin pişmanlık benzeri diğer indirimler, ağırlaştırıcı nedenler ve işlendiği düşünülen suçun nitelikli halleridir. İşte bizler bunların tamamına hakim olan bir hukuk bürosu olarak hem sanık ve şüpheli hem de mağdur ve müşteki sıfatıyla dahil olduğunuz her türlü ceza davasında haklarınızı savunmak adına her türlü detayın üzerinde duruyoruz. Sizleri ise asla hak mahrumiyeti ile karşı karşıya bırakmıyor ve hürriyetinizi önemsiyoruz.

Üst Derece Mahkemelerinde Etkin Savunma İçin
Ceza hukukunda sadece birinci derece mahkemeleri yoktur. Akabinde istinaf adı verilen ve yeni bir sistem olarak kabul edilmesi mümkün olan ikinci derece mahkemeleri ve Yargıtay adı verilen temyiz mahkemesi yer almaktadır. İşte bizler hukuk bürosu olarak tüm bu süreçlerde sizlerin yanında olacağız. Gerekli süreler içerisinde her türlü itirazda gerektiği gibi bulunacak ve hakkınızı son raddeye kadar savunmaya devam edeceğiz.

Her Türlü Süreçte Arkanızdayız

Temyiz mahkemesinde de müvekkillerimiz arzu ettikleri sonuçları alamaz iseler olağan dışı kanun yolları konusunda da hukuk bürosu olarak asla sizlere desteğimizi eksik etmiyoruz. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru ve akabinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ya da kısaca AİHM’e başvuru alanında her daim sizlere destek olacağımızı bilmenizi isteriz. Nihayetinde sizlerden emanet almış olduğumuz davalarda da vicdan ve hakkaniyetten asla taviz vermiyor, sadece sizler için değil kamu vicdanı adına da bu kutsal hizmeti sağlıyoruz.



Paylaş: