Blog

 Eğitim Hukuku nedir

Eğitim hukuku, eğitim kurumlarının faaliyetleriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, eğitim kurumlarının yasal çerçevesini belirler ve eğitim faaliyetleriyle ilgili konuları düzenler. Eğitim hukuku, eğitim kurumlarının ya..

 İdare Hukuku nedir

İdare hukuku, devlet kurumlarının ve diğer tüzel kişiliklerin faaliyetleriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, devlet kurumlarının yasal çerçevesini belirler ve bu kurumların faaliyetlerini düzenler. İdare hukuku, d..

 İnsan Hakları Hukuku nedir

İnsan hakları hukuku, her bireyin doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin korunmasıyla ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, her bireyin yaşam, özgürlük ve malvarlığı gibi haklarının korunmasını düzen..

 İş Hukuku nedir

İş hukuku, işyerlerinde çalışan insanların hakları ve yükümlülükleri ile ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, işçi ve işveren arasındaki ilişkileri düzenler ve işyerlerinde çalışma koşullarını beli..

 Reklam Hukuku nedir

Reklam hukuku, reklam faaliyetleriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, reklam faaliyetlerinin nasıl yapılacağını, reklamın yapılacağı yerlerin kullanımını ve reklamın yapılacağı zamanları düzenler. Reklam hukuku, ayrıca reklamların i&..

 Sağlık Hukuku nedir

Sağlık hukuku, sağlık hizmetleriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, sağlık hizmetlerinin nasıl sunulacağını, sağlık hizmetlerinin maliyetlerinin nasıl belirleneceğini ve sağlık hizmetleriyle ilgili olarak sözleşmelerin nasıl yapılaca..

 Sermaye Piyasası Hukuku nedir

Sermaye piyasası hukuku, sermaye piyasalarında yapılan işlemlerle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, sermaye piyasalarında yapılan işlemlerin nasıl yapılacağını, sermaye piyasalarında yer alan ürünlerin nasıl işlem göreceğini ..

 Sigorta Hukuku nedir

Sigorta hukuku, sigortalı olan kişinin sigorta poliçesi ile karşılaşabileceği riskleri karşılamaya yönelik olarak yürürlükte olan yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, sigortalı olan kişinin sigorta poliçesi haklarını..

 Sosyal Güvenlik Hukuku nedir

Sosyal güvenlik hukuku, vatandaşların sağlık, emeklilik, işsizlik gibi risklerine karşı korunması amacıyla yürürlükte olan yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, vatandaşların sosyal güvenlik haklarını ve yükümlü..

 Ticaret Hukuku nedir

Ticaret hukuku, ticaret faaliyetleriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, ticaret faaliyetlerinin nasıl yapılacağını, ticaret sözleşmelerinin nasıl yapılacağını ve ticaret işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğini düzenler. ..

 Tüketici Hukuku nedir

Tüketici hukuku, tüketicilerin korunması amacıyla yürürlükte olan yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, tüketicilerin haklarını ve yükümlülüklerini düzenler ve tüketicilere yönelik olara..

 Ulaşım Hukuku nedir

Ulaşım hukuku, ulaşım araçlarının kullanımı ile ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, ulaşım araçlarının kullanımı, ulaşım araçlarının satın alınması, ulaşım araçlarının bakımı gibi konuları düzenler. Ulaşım huk..

 Uluslar arası Hukuk nedir

Uluslararası hukuk, ülkeler arasındaki ilişkilerle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, ülkeler arasında yapılan anlaşmaları, ülkeler arasında yapılan ticareti ve diğer ülkelerle olan ilişkileri düzenler. Uluslararası ..

 Vergi Hukuku nedir

Vergi hukuku, devletin gelirlerini sağlamaya yönelik olarak yürürlükte olan yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, vergi mükelleflerinin vergi ödeme yükümlülüklerini, vergi tarifelerini ve vergi uygulam..

Adli Yargı nedir

Adli yargı, bir ülkedeki yasaların uygulanmasını ve yargılamaların yapılmasını düzenleyen kurumları ve sistemi kapsar. Adli yargı, yasa koyucu, yürütme ve yargı organlarının bir bütün olarak çalıştığı bir sistemdi..

Aile Hukuku nedir

Aile hukuku, aile ilişkileriyle ilgili yasal konuları kapsar. Bu konular arasında evlilik, boşanma, çocukların bakımı ve velayeti, ailevi miras ve diğer aile ilişkileri ile ilgili hukuki konular yer alır. Aile hukuku konuları genellikle aile m..

Anayasa Hukuku nedir

Anayasa hukuku, bir ülkenin anayasasına dayalı olarak yürürlükte olan hukuk kurallarının incelendiği bir alandır. Anayasa hukuku, ülkenin yasalarının en üst düzey yasası olan anayasaya dayalı olarak yürürl..

Arabuluculuk nedir

ARABULUCULUK: Sistematik teknikler uygulayarak, görüşmek ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak..

ardahan arsa davası avukatı

Arsa davası avukatı, arsa ve arazi ile ilgili hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli olan bir avukattır. Arsa davası avukatı, arsa ve arazi ile ilgili olarak ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görev..

ardahan avukatlık hizmetleri

Ardahan avukatları, Türkiye'nin Ardahan ilinde ikamet eden ve Ardahan ilinde avukatlık hizmeti veren kişilerdir. Ardahan avukatları, hukuki danışmanlık hizmeti veren ve hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli olan profesyone..

ardahan boşanma davası avukatı

Boşanma davası avukatı, boşanma ve aile hukuku ile ilgili hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli olan bir avukattır. Boşanma davası avukatı, boşanma ve aile hukuku ile ilgili olarak ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıkları ç..

ardahan icra davası avukatı

İcra davası avukatı, tahsilat ve takipte bulunulan alacaklar ile ilgili hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli olan bir avukattır. İcra davası avukatı, tahsilat ve takipte bulunulan alacaklar ile ilgili olarak ortaya çıkan hu..

ardahan internet davası avukatı

Internet davası avukatı, internet ve teknolojik alanlarda ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli olan bir avukattır. Bu avukatlar, internet ve teknolojik alanlarda ortaya çıkan hukuki problemlerin ç..

ardahan tarla davası avukatı

Tarla davası avukatı, tarla ve arazi ile ilgili hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli olan bir avukattır. Tarla davası avukatı, tarla ve arazi ile ilgili olarak ortaya çıkan hukuki anlaşmazlıkları çözmekle gö..

Asliye hukuk mahkemesi nedir

Asliye hukuk mahkemesi, Türkiye'de yargı sisteminde yer alan bir hukuk mahkemesidir. Asliye hukuk mahkemeleri, hukuki anlaşmazlıkları çözmek ve yasaları uygulamak amacıyla kurulmuştur. Asliye hukuk mahkemelerinin görevi, huk..

avukat nedir

Avukat, Türkiye'de hukuki danışmanlık yapan ve davalarda avukat olarak temsil eden meslektaşlarının genel adıdır. Avukatlar, hukuki konularda danışmanlık ve tavsiye verirler ve davaların yürütülmesi sırasında adli mercilere da..

Bankacılık Hukuku nedir

Bankacılık hukuku, bankacılık işlemleri ile ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, bankaların faaliyetlerine ilişkin yasal çerçeveyi belirler ve bankaların müşterileriyle olan ilişkilerini düzenler. Bankacılık hukuku, ban..

Bankacılık ve Finans Hukuku nedir

Bankacılık ve Finans Hukuku, herhangi bir işlevsel ekonominin kritik bir bileşeni olan finans sektörünü ve ayrıca sektörün sinir merkezi olarak hizmet veren bankacılık sektörünü yöneten yasadır. Ekonomik y..

Basın Hukuku nedir

Basın hukuku, gazetecilik ve yayıncılık faaliyetleriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, yayın yapan kuruluşların faaliyetlerine ilişkin yasal çerçeveyi belirler ve haber yapma, yayın yapma ve yayınların dağıtımı gibi konular..

Bilişim Hukuku nedir

Bilişim hukuku, bilgi teknolojileriyle ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, bilgi teknolojilerinin kullanımı, yayılımı ve geliştirilmesi ile ilgili yasal çerçeveyi belirler ve bu alandaki faaliyetleri düzenler. Bilişim hukuk..

Borçlar Hukuku nedir

Borçlar hukuku, insanlar arasında yapılan anlaşmalar sonucu doğan alacak ve borç ilişkilerini kapsar. Bu ilişkiler, ödeme yükümlülüklerini içerir ve borçların nasıl ödeneceği, borçların..

Ceza Hukuku nedir

Ceza hukuku, suç işleyen kişilerin yaptıkları suçların cezalandırılmasıyla ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, suç işlemeyi düzenleyen yasaları ve suçluların nasıl cezalandırılacağını belirler. Ceza hukuku, su..

Fikri Mülkiyet Hukuku nedir

Fikri mülkiyet hukuku, bir kişinin zihinsel ürünlerine ilişkin mülkiyet haklarını kapsar. Bu haklar, bir kişinin yaratıcılığının korunmasını ve bu yaratıcılığın getirdiği ekonomik faydayı sağlamayı amaçlar. Fikri mülki..

Gayrimenkul Hukuku nedir

Gayrimenkul hukuku, taşınmaz malların mülkiyeti ile ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, taşınmaz mal sahipliği, malın kullanımı, malın devri gibi konuları düzenler. Gayrimenkul hukuku, aynı zamanda taşınmaz malın bölünmesi..

göle avukatlık hizmetleri

göle avukatları, Türkiye'nin Ardahan göle ilinde ikamet eden ve Ardahan ilinde avukatlık hizmeti veren kişilerdir. Ardahan avukatları, hukuki danışmanlık hizmeti veren ve hukuki anlaşmazlıkları çözmekle görevli ola..

Hukuk Terimleri Sözlüğü

AcirSahip olduğu malı kiraya veren kimseAcizBorçlarını ödeyemeyecek durumda olan kimseAciz VesikasıEğer alacaklı, alacağının tamamını alamamış ise, kalan miktar için kendisine verilen vesika (İKK 143)Adem-i ifaYerine getirmemek, bo..

İcra İflas Hukuku nedir

İcra ve iflas hukuku, kişilerin ve tüzel kişiliklerin borçlarının ödenememesi durumlarında borçlarının nasıl ödeneceği ile ilgili yasal kuralları kapsar. Bu kurallar, borçların nasıl tahsil edileceği, borçlu..

İdari Yargı  nedir

İdari Yargı, Türkiye'de yönetmelikler, anayasa ve kanunlar gereğince yürütülen yargı sisteminde bir bölümünü oluşturan bir yargı sistemidir. İdari Yargı, yasaların uygulanmasını ve yönetmeliklerin..

instagram şifrem calındı ne yapmalıyım

Instagram hesabınıza erişim sağlamak için "Şifremi Unuttum" seçeneğini kullanmayı deneyin. Bu seçenek, Instagram hesabınıza erişim sağlamak için kullandığınız e-posta adresini veya telefon numarasını kullanarak s..

mail hesabım çalındı ne yapmalıyım

Öncelikle mail hesabınızın çalındığından emin olun. Eğer hesabınızın çalındığından eminseniz, mail hesabınızın giriş sayfasına giderek "Şifremi Unuttum" seçeneğini kullanarak hesabınızı geri almayı deneyin. Bu se&c..

Şirketler Hukuku Nedir

İş hukukunun en önemli alt alanı şirketler hukukudur. Temel insan ihtiyaçlarını karşılayan ekonomik faaliyetler bu alanda kontrol edilerek ölçülü ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi sağlanır. Bu eyleml..

Sulh hukuk mahkemesi nedir

Sulh hukuk mahkemesi, Türkiye'de yargı sisteminde bir tür hukuk mahkemesidir. Sulh hukuk mahkemeleri, anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Sulh hukuk mahkemelerinin ..